Trimmen

Voor het behoud van een gezonde huid en vacht is het voor veel honden en katten noodzakelijk om regelmatig een trimsalon te bezoeken voor een trimbeurt.

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht middels verschillende technieken: knippen, effileren, plukken, strippen, scheren, ontwollen, kammen, borstelen, ontklitten, was-blaasmethode, wassen en föhnen.

Niet alleen voor halflang en langharige honden is een trimbehandeling noodzakelijk, kortharige honden hebben eveneens baat bij een bezoek aan de trimsalon. Voor deze honden is er de was-blaasbehandeling om ze sneller door de overmatige verharing heen te helpen. 

Voor elke rashond is er een voorgeschreven model, een zgn. trimschema; ik werk zoveel mogelijk volgens deze schema’s. Bij kruisingen kijk ik welk schema het beste bij uw hond past. Smaken verschillen nu eenmaal en als u uw geliefde viervoeter graag anders getrimd ziet, laat het me dan weten. Dan ga ik in overleg met u kijken welk model het mooiste is bij uw hond.

Ik werk met de nieuwste methodes om de vacht van uw hond op de juiste manier te behandelen.

In De Vachtpraktijk wordt gewassen met 100% natuurlijke shampoo van het merk Animal Nature, zonder synthetische toevoegingen. Doordat deze shampoo uitsluitend uit planten en etherische oliën bestaat, is kans op huidirritaties na een wasbeurt minimaal. Daarnaast hebben de oliën een heilzame werking op bestaande huidklachten. Ik droog de hond met een waterblazer, dit is een krachtige föhn die niet heet wordt. Dat zorgt ervoor dat uw hond zo snel mogelijk droog wordt en dat de huid niet uitdroogt of dat uw hond het te warm krijgt.

Een trimbehandeling ziet er als volgt uit:

  • Wassen en drogen met waterblazer
  • Borstelen/kammen en ontklitten*
  • In model brengen van de vacht 
  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken en eventueel plukken

*Ontklitten wordt alleen gedaan als er sprake is van enkele klitten. Bij het ontklitten staat het welzijn van uw huisdier voorop; het ontklitten is zeer belastend voor het dier en is arbeidsintensief. Dit kost extra tijd en dus geld. Doordat klitten dicht op de huid kunnen zitten, is het niet altijd mogelijk om ze te verwijderen zonder de huid te beschadigen. Mede hierdoor wordt bij veel klitten of vervilting altijd gekozen voor het kort scheren van de vacht.

Ontspannen behandeling

Tijdens de trimbehandeling zorg ik ervoor dat uw…

lees meer

Voorzorg

Laat uw hond goed uit, het is geen pretje om met…

lees meer

Nazorg

Uw hond hoeft na de trimbehandeling niet in een…

lees meer